20 Ekim 2014 Pazartesi

Spinning'i Merak Mı Ediyorsunuz ?

Dünya çapında tanınan bisikletçi \"Jonny G.\" Goldberg, yarışlar için hızlı ve sorunsuz hazırlanabilmek için “spinning”i geliştirildi. 1989’da o ve John Baudhuin, Santa Monika, Kaliforniya’da ilk “spinning” merkezini açtılar ve daha sonra diğer spinning eğitmenleri yetiştirmek için bir program tasarladılar. Bu “spinning” denen şeyin ne olduğunu merak mı ediyorsunuz? Aşağıdaki bilgiler bu sporun size müsait olup olmadığı hakkında destekçi olacak.


“Spinning”, (belirgin olacağı üzere) “spinning” bisikleti adı verilen, hususi tasarlanmış sabit bir bisikletle yapılan aerobik bir egzersizdir. Pedal çevirdikçe, sizi motive eden bir müzik çalar ve çalıştırıcı, bisiklete dışarıda bindiğinizi gözünüzde canlandırmanızı sağlayacak şekilde konuşur: “şimdi yüksek bir tepeye çıkıyorsunuz ve henüz doruğunu göremiyorsunuz”... Ders sırasında hızınızı sürekli değiştirirsiniz. bazen çevirebildiğiniz kadar hızlı, bazen de yavaş. Bu, kendi içinize bakmanıza ve vücudunuzla çalıştığınız kadar zihninizle de çalışmanıza destekçi olur.


“Spinning” ciddi miktarda kalori yakar (45 dakikada 450 kalori kadar) ve kalbinizin hızlı kan pompalamasını sağlayacak harika bir aerobik egzersizdir. bununla beraber üst bacaklarınızın ön ve dışta kalan kısımlarını benzersiz bir biçimde sıkılaştırır. Tek bir esas hareketle devamlı tıpkı yerde kaldığınız için, fazla koordinasyon gerektirmez ve vücudunuzun aldığı şekle odaklanmanız, başka bütün aerobik egzersizlerden daha kolaydır. çalıştırıcının direktiflerini takip etseniz de, söz konusu hızınız olduğunda, kontrol sizdedir. Fitness seviyeniz ne olursa olsun, hızınızı ayarlayarak “spinning” dersini tamamlayabilirsiniz.


“Spinning”, bacak kaslarınızın tamamını eşit olarak çalıştırmaz. Bu nedenle diğer kaslarınızı çalıştıracak öteki egzersizler de yapmalısınız, yoksa kaslar dengesizce gelişebilir. Her gün yapmak da pek iyi gelmeyebilir. Bu sporun has takipçileri ekseriyetle çok kullanmaya bağlı diz, kalça ve sırtın alt sahasında görülen sakatlıklara dikkat etmelidir. eğer temel egzersiz şekilde “spinning”i seçtiyseniz, üst bacağınızın arkasında kalan kasları, poponuzu ve kasıklarınızı çalıştıran direnç egzersizlerini de yapmanızı öneririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder