22 Ekim 2014 Çarşamba

Tae Bo Nedir? Faydaları Nelerdir ?

Taebo Nedir ?

Tae Bo bir egzersiz çeşidi oluşturmak için düvüş sanatları ve boks eğitimcilerinin dans ile birleştirerek 1976 yılında tasarlanmış bir fitness egzersizidir. 1990 ların sonunda bir fenomen durumunda bütün Dünya'da elit spor merkezlerinde kickbox aynısı tabana sahip grup egzersizi olarak sunulmaya başlandı.

Tae bo karate vb. gibi yumruklar ve tekmeler içerir, yalnız kavgaya dair herhangi bir anlamı yoktur. Şavaş yada savunmaya yönelik bir uygulama değildir. Tae bo da aerobik egzersizin koreografi temeli bütün vücudunuzu güçlendirmek üzere oluşturulmuştur.

Yüksek yoğunluklu egzersizler kardiyovasküler sistemi güçlendirmek, kas gücü dayanıklılığı ve esnekliğini arttırmak için geliştirilmiştır.

Tae bo egzersizi bedenin bütün vüdunuzun tonlama tanımlamasında etkilidir. Aynı zamanda kişinin dengesini, esnekliğini, hareket koordinasyonu ve kadiyovasküler sisteme yararları vardır. Kadiovasküler yararları, yüksek enerji eklenen dans egzersizin bir sonucudur. Bir saat boyunca yapılan Tae bo egzersizi ile 500 - 800 kalori yakarsınız.Geleneksel aerobik sınıfı ile karşılaştırıldığında aynı sürede yapıan egzersiz çalışmasında anca 300 - 400 kalori yakılmaktadır.
Tüm bu artılarına bakarak, sizi Tae Bo sınıfımıza bu etkili egzersizi yapmaya davet ediyoruz.

Taeboya Nasıl Başlanmalı?

Yeni başlayan ve formda kalmak isteyen khamlecılar şayet ki benzer kickbox karate vs. gibi bir spor yapmamışlar ise kesinlikle düşük seviyelerden başlamalıdırlar bunun nedeni doğru tekme atmayı öğrenmeleri gerekliliğidir. 30 yaş ve üzeri, kilolu khamlecılar 2 ay ayrı bir fitness programına katılarak kkatiyenrını kuvvetlendirmeleri gereklidir. Kardiyovasküler bir egzersiz olmasından bir önceki paragrafta bahsetmiştik.Bu nedenle hergün farklı hareketleri uygulayarak devam ettirilebilir.Ayrıca 1 gün taebo'yla kardiyovasküler çalışma yapılırken, sonra ki gün ise ağırlık çalışması yapabilirsiniz. Böylece her iki çalışma birbirini destekler.

Taebo'nun Faydaları Neler?

- Stres atmanızı sağlar
- Tüm vücudunuzu ,kol , mide, kalça ve bacaklarınızı çalıştırır.
- 1 saatlik bir egzersiz seansında 500 -800 arası kalori harcamanızı sağlar.
- Yağlarınızı yakmanızı basitlaştırır ve fit bir görünüşe sahip olmanızı sağlar.
- Basenleriniz daha sıkı bir şekil alır ve kan dolaşımızınızı hızlandırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder