14 Ekim 2014 Salı

Spor Salonu

Otomasyonun hayatımıza girmesi ile, özellikle ülkemizden bahsedecek olursak otomobillerin daha da yaygınlaşması ile bununla beraber teknolojinin ilerlemesi sonucu hemen her yerde çok ça kulandığımız asansörler yürüyen merdivenler vb. otomatik aletlerin yaygınlaşması daha bir çok örnek verilebilir tabi ama en önemli gördüğümüz bir şey daha olan internetin yaygınlaşması sonucu bir çok şeyi bilgisayar başında çözümleyebiliyor olmamız sonucu farkında olmadan hareketsiz bir yaşam tarzını benimsemiş durumdayız.

Bu durum tabiki sağlığımız üzerinde çok fazla şekilde olumsuzluklar ile bize geri dönmekte. Tamda burada imdadımıza yetişen bir yer var ki o da spor salonu.

"Spor salonu" çok komplike bir alan olup, öncelik olarak gelen misafirlerinin uygun ve konforlu bir ortamda spor yapmalarını sağlamaktadır. Şimdi akla gelen ilk soru "spor salonu"na gitmelimiyim yönünde, yani evimde spor yapsam aynısı olmazmı ?

Bu sorunun cevabı malesef olmuyor, spor salonuna girip spor yapan insanları görüpte o atmosferi hissettiğiniz anda spor yapmak için motive oluyorsunuz. Bunun karşılında evde spor yapmanın zorluğu yorgun bir günün sonunda bir spor yapmak için motivasyon bulamamanızdır ki bu da çok normal.

Bir başka önemli konu spor salonunda kafanıza göre egzersiz yapamıyor yada yapmıyor olmazdır. Ciddi bir "spor salonu"nda her aktivite için ayrı hocalar şliğinde spor yaparsınız. Sizin boyunuza kilonuza hatta vücut yağ, kas oranına bakılarak egzersizler belirleniz ve hocalar eşliğinde bu egzersizleri icra edersiniz. Bunun karşısında evde yaptığınız spor kesinlikle düzensiz olacaktır, tamamen kendi kendinize yaptığınız ve herhangi bir profesyonel gözetmen olmadan yapacağınız spor unutulmamalıdır ki faydadan çok zarar verir.

Aslında daha bir çok avantajı sıralanabilir ama son olarak gerçek dünyada sosyalleşebileceğiniz,( ki sosyal medya mecraları hayatımıza girdiğinden buyana yapmayı unuttuğumuz gerçeklik üzerinde sosyalleşmeden bahsediyoruz) yegane bir ortam sağlar.

Sağlık için spor, spor için Euro Gym Spor Salonlarına bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder